Paj med ruccola och skinka

Ingredisenser

Tid: 60 min

Kcal: 559/portion

Antal portioner: 4 st

pajdeg:
3 dl vetemjöl eller ev glutenfri mjölmix
50 gram margarin
1 dl kesella 1 % fett
2 msk kallt vatten
fyllning:
150 gram rökt skinka
300 gram purjolök
50 gram ruccolasallad
1 msk margarin
10 st svarta oliver
80 gram riven 10%-ig ost
äggstanning:
3 st ägg
3 dl mellanmjölk
1 tsk paprikapulver
  salt och peppar
sallad:
50 gram ruccolasallad
300 gram tomater

Instruktioner

Blanda mjöl, margarin och kesella i en matberedare. Tillsätt vatten och kör i ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en pajform, gärna en bit ovanför kanten. Låt vila kallt i 30 minuter. Förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
Skär köttet i tärningar. Finfördela lök och ruccola. Fräs löken i margarin i en stekpanna. Tillsätt ruccolan mot slutet. Lägg skinka, purjo, ruccola, oliver och ost i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, paprikapulver, salt och peppar. Häll det över. Grädda i 225 grader i ca 40 minuter. Servera med sallad.




Mitt betyg: 3,5/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0