Paj med ruccola och skinka
Ingredisenser
Tid: 60 min
Kcal: 559/portion
Antal portioner: 4 st
Tid: 60 min
Kcal: 559/portion
Antal portioner: 4 st
pajdeg: | |
3 dl | vetemjöl eller ev glutenfri mjölmix |
50 gram | margarin |
1 dl | kesella 1 % fett |
2 msk | kallt vatten |
fyllning: | |
150 gram | rökt skinka |
300 gram | purjolök |
50 gram | ruccolasallad |
1 msk | margarin |
10 st | svarta oliver |
80 gram | riven 10%-ig ost |
äggstanning: | |
3 st | ägg |
3 dl | mellanmjölk |
1 tsk | paprikapulver |
salt och peppar | |
sallad: | |
50 gram | ruccolasallad |
300 gram | tomater |
Instruktioner
Blanda mjöl, margarin och kesella i en matberedare. Tillsätt vatten och kör i ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en pajform, gärna en bit ovanför kanten. Låt vila kallt i 30 minuter. Förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
Skär köttet i tärningar. Finfördela lök och ruccola. Fräs löken i margarin i en stekpanna. Tillsätt ruccolan mot slutet. Lägg skinka, purjo, ruccola, oliver och ost i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, paprikapulver, salt och peppar. Häll det över. Grädda i 225 grader i ca 40 minuter. Servera med sallad.
Mitt betyg: 3,5/5
Kommentarer
Trackback