Het köttfärs- och parmasoppa
200 gram | nötfärs |
50 gram | rökt skinka i bitar |
1 msk | margarin, ev mjölkfritt |
100 gram | finhackad gul lök |
2 klyfta | vitlök, finhackade |
200 gram | grovt rivna morötter |
200 gram | grovt riven potatis |
1 st | röd paprika i bitar |
1 tsk | paprikapulver |
cayennepeppar | |
1.2 l | köttbuljong (2 tärningar) |
4 msk | tomatpuré |
2 dl | makaroner, ev glutenfria |
finhackad bladpersilja | |
4 skiva | grovt bröd eller grovt glutenfritt |
Instruktioner
Fräs färs och parmaskinka i margarin i en stekgryta. Tillsätt löken och låt den bli glansig. Blanda ner morötter, potatis, paprika, paprikapulver, cayennepeppar, köttbuljong och tomatpuré.
Låt soppan koka i 15 minuter. Tillsätt makaroner och låt dem koka med i ytterligare 10 minuter. Strö på persilja.
Servera med en god sallad!
Mitt betyg: 3,5/5
Kommentarer
Trackback