Het köttfärs- och parmasoppa

Ingedienser

Tid
: 30 min

Kcal: 405 (inkl bröd, exkl. sallad)

Antal portioner: 4

200 gram nötfärs
50 gram rökt skinka i bitar
1 msk margarin, ev mjölkfritt
100 gram finhackad gul lök
2 klyfta vitlök, finhackade
200 gram grovt rivna morötter
200 gram grovt riven potatis
1 st röd paprika i bitar
1 tsk paprikapulver
  cayennepeppar
1.2 l köttbuljong (2 tärningar)
4 msk tomatpuré
2 dl makaroner, ev glutenfria
  finhackad bladpersilja
4 skiva grovt bröd eller grovt glutenfritt

Instruktioner

Fräs färs och parmaskinka i margarin i en stekgryta. Tillsätt löken och låt den bli glansig. Blanda ner morötter, potatis, paprika, paprikapulver, cayennepeppar, köttbuljong och tomatpuré.
Låt soppan koka i 15 minuter. Tillsätt makaroner och låt dem koka med i ytterligare 10 minuter. Strö på persilja.





Servera med en god sallad!

Mitt betyg: 3,5/5



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0