Het afrikansk kycklinggryta

Tid: 30 minuter

Antal portioner: 4 st

Kcal: 588/portion

Ingredienser

500 gram kycklingfilé i bitar
100 gram finhackad gul lök
2 klyfta vitlök, pressade
2 msk olivolja
  salt och peppar
140 gram selleri (1 stjälk = 35 g)
1 st finhackad chilifrukt
1 tsk curry
1 tsk ingefära
2 msk tomatpuré
2.5 dl kokos (Arlas kokosmjölk)
2 tsk socker
100 gram vindruvor i halvor
2 tsk finrivet limeskal
0.5 dl hasselnötter
3 dl jasmineris eller liknande
200 gram gröna bönor

Instruktioner

Stek kyckling, gul lök och vitlök i olja i en stekpanna eller stekgryta. Skär bleksellerin i tunna och fina strimlor på längden. Rör ner blekselleri, chilifrukt, curry, ingefära, tomatpuré, kokosmjölk och socker. Låt alltsammans koka i 5 minuter. Tillsätt vindruvorna som får koka med i några minuter så att de mjuknar. Avsluta med att tillsätta limeskal och grovt hackade hasselnötter. Servera grytan med ris och kokta gröna bönor.



Mitt betyg: 3/5  (blir nog en 3,5 nästa gång då den inte är så stark)

Tips: Om du inte gillar stark mat (vilket jag inte gör) ta bort kärnorna i chilifrukten. Det kommer vi göra nästa gång för det var stark nå jävulskt. Jag som dricker max 3 klunkar vatten/måltid drack 3 glas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0