Het afrikansk kycklinggryta
500 gram | kycklingfilé i bitar |
100 gram | finhackad gul lök |
2 klyfta | vitlök, pressade |
2 msk | olivolja |
salt och peppar | |
140 gram | selleri (1 stjälk = 35 g) |
1 st | finhackad chilifrukt |
1 tsk | curry |
1 tsk | ingefära |
2 msk | tomatpuré |
2.5 dl | kokos (Arlas kokosmjölk) |
2 tsk | socker |
100 gram | vindruvor i halvor |
2 tsk | finrivet limeskal |
0.5 dl | hasselnötter |
3 dl | jasmineris eller liknande |
200 gram | gröna bönor |
Instruktioner
Stek kyckling, gul lök och vitlök i olja i en stekpanna eller stekgryta. Skär bleksellerin i tunna och fina strimlor på längden. Rör ner blekselleri, chilifrukt, curry, ingefära, tomatpuré, kokosmjölk och socker. Låt alltsammans koka i 5 minuter. Tillsätt vindruvorna som får koka med i några minuter så att de mjuknar. Avsluta med att tillsätta limeskal och grovt hackade hasselnötter. Servera grytan med ris och kokta gröna bönor.
Mitt betyg: 3/5 (blir nog en 3,5 nästa gång då den inte är så stark)
Tips: Om du inte gillar stark mat (vilket jag inte gör) ta bort kärnorna i chilifrukten. Det kommer vi göra nästa gång för det var stark nå jävulskt. Jag som dricker max 3 klunkar vatten/måltid drack 3 glas.
Kommentarer
Trackback